Ongewoon verblijf in Auvergne

De Auvergne is een intrigerende en mysterieuze bestemming. Beschermd door vulkanen en bergen, verbergt het vele te ontdekken schatten. Je kunt de klassieke routes volgen om het te leren kennen of ervoor kiezen om het buiten de gebaande paden te ontdekken en een ongewoon verblijf door te brengen in dit land van vulkanen.

Enkele ongebruikelijke ontdekkingen die u tijdens uw verblijf kunt doen

Ontdek tijdens uw verblijf in de Auvergne, indien mogelijk:

  • Street Art City : Als u van kunst houdt, zult u genieten van een wandeling door de steegjes van deze stad gewijd aan stedelijke kunst. Street Art City ligt een paar kilometer van de molen, genesteld in weelderig groen. De stad Lurcy-Lévis is een gigantisch canvas geworden waar duizenden kunstenaars van over de hele wereld hun creativiteit komen uiten. Ze beschikken over meer dan 22.000 m² gevels en muren, 13 gebouwen en 7.000 m² bebouwd. Dankzij hun verbeeldingskracht heeft de kleine stad Lurcy-Lévis een tweede leven gekregen, haar erfgoed krijgt een tweede leven.
  • Het belangrijkste boeddhistische centrum van Europa : Het centrum ligt op ongeveer 90 km van Volvic. Gelegen in het hart van de natuur, kunt u binnen enkele uren naar Tibet reizen. De site bestaat uit twee kloosterkluizen, waarvan de belangrijkste Dhagpo Kundreul Ling is. Boeddhabeelden zijn te vinden rond de gouden tempel die oplicht bij elke zonnestraal. Rondom de tempel is een vijver en een bamboebos. Het heeft ook workshops heilige kunst en een prachtige tuin vol herinneringen.
  • Het orthodoxe klooster in Macenat : Na een bezoek aan de boeddhistische tempel, vervolg je je wandeling naar het Znaménie orthodoxe klooster in Macenat. De Monsatère staat op de plek van een oude boerderij. Het is geïnstalleerd in de oude schuur. Het klooster heeft een Griekse kruisvorm. Het is een feestplaats waar religieuze diensten plaatsvinden. De nonnen zingen ze in het Slavisch. Daar zijn ook producten met betrekking tot de orthodoxe religie te koop.
  • De bal en waterklok : Dit is een vrij originele manier om de tijd te markeren voor de inwoners van de gemeente Lavoine. De grote snavel- en waterklok staat midden op het dorpsplein en beslaat een oppervlakte van 30 m². Meer dan 95% van de materialen waaruit de klok bestaat, is gemaakt van hout, het symbool van de Montagne Bourbonnaise. De klok werkt door middel van ballen die door het mechanisme lopen met behulp van de kracht van water. Het draaien van het reuzenrad wordt geholpen door de grote waterval die boven de klok zit om je een nauwkeurige tijd te geven.
  • De geest van Montlosier : Als u van paranormale ontdekkingen houdt, vergeet dan niet om een ​​omweg te maken naar Château de Montlosier in Aydat. Het spook manifesteert zich pas als de medewerkers het pand hebben verlaten. Op dat moment barst de geest in lachen uit in een van de kamers van het kasteel om nieuwsgierige bezoekers te verwelkomen die niet bang zijn om "de dood te ontmoeten". De goederenlift werkt zelfstandig en er verschijnen langzaam voetafdrukken in de grond. Het lijkt erop dat de graaf, die niemand minder dan de eigenaar van het pand was, de occulte wetenschappen op prijs stelde. Dit is de reden waarom hij, zelfs als een spook, het blijft beoefenen volgens sommige getuigen die te maken hebben gehad met de bizarre verschijnselen die de plek achtervolgen.
  • De Perbet-molen : Nog steeds in de sage van paranormale verschijnselen, gaan enkele nogal vreemde verhalen over de molen. De inwoners noemen het "de molen van de duivel" naar een aantal verschijnselen die plaatsvonden rond de molen in 1902. Volgens getuigenissen vlogen de schotels aan weerszijden van de kamer en sleepte een onzichtbare kracht twee kleine meisjes over de grond. . Omdat ze zijn dochters tegen deze kwade vormen wilden beschermen, nam hun vader ze mee naar Parijs. Zodra de familie het dorp verliet, verdwenen de verschijnselen. De molen is momenteel onbewoond en de toegang is vrij moeilijk.

Ongewone accommodatie in de Auvergne

Voor een ongewoon verblijf moet u ook wedden op de meest ongewone accommodatie die beschikbaar is in de stad. Laat hotelverblijven opzij en kom dichter bij de natuur door in een ongebruikelijke accommodatie te verblijven. Slapen kan in een boomhut in de Auvergne. Maak je geen zorgen, de boomhut is stevig, comfortabel, voorzien van water en elektriciteit, slaapkamers, een keuken, etc. Je kunt ook yurts te huur vinden of zelfs tipi's. Wees gerust, de bedden zijn comfortabel en gezellig. De Auvergne heeft een veelvoud aan kampeerterreinen waar u van een idyllisch verblijf midden in de natuur kunt genieten. Naast de bijzondere accommodatie die de Auvergne camping bieden, kunt u ook profiteren van een staanplaats voor uw caravan of camper.

Verhuur van stacaravans op 4-sterren camping L’Idéal in Annecy

De 4-sterren camping L’Idéal ligt aan de oevers van het meer van Annecy. Het is de ideale plek om te genieten van een ontspannende vakantie en ontdekkingen te doen, want de camping ligt in een ongerepte natuurlijke omgeving en kijkt uit op een uitzonderlijk panorama. U kunt er tijdens uw verblijf een stacaravan huren en profiteren van de diensten en activiteiten die ter plaatse worden aangeboden. Op 4-sterren camping L’Idéal bent u verzekerd van een onvergetelijke (stacaravan te huur aan het meer van Annecy) [...]

Op vakantie naar Anduze

Als vakantiebestemming spreekt Anduze zowel liefhebbers van kunst en geschiedenis als natuurliefhebbers aan. Als dit pittoreske stadje Gard in feite populair is vanwege zijn opmerkelijke architecturale erfgoed, heeft het ook het voordeel dat het zich aan de poorten van de Cevennen en zijn grote natuurlijke ruimtes en de Gardon-vallei bevindt. Het volstaat te zeggen dat het in het hart van een prachtige natuurlijke omgeving ligt. Het is dus essentieel om groene vakanties en ontdekkingen in de (camping Anduze) [...]

Ardèche kloof en Pont d'Arc: deze plaatsen rijmen met kamperen

Beleef een onvergetelijke ervaring op Camping Ardeche te midden van natuurlijke wonderen, de Gorges de l'Ardèche en Pont d'Arc door te ontschepen op Camping Ardèche. Dit 4-sterrenhotel met een groot waterpark in de Ardèche is een plek bij uitstek voor een adembenemende vakantie met familie, vrienden of geliefden.De kloven van de Ardèche en de Pont d'ArcDe geschiedenis van de Gorges de l'Ardèche en Pont d'Arc begon vele jaren geleden tussen [...]

Les dernières publications "zeebootsportvissersterheijde.nl"

zeebootsportvissersterheijde.nl