Op vakantie naar Anduze

Als vakantiebestemming spreekt Anduze zowel liefhebbers van kunst en geschiedenis als natuurliefhebbers aan. Als dit pittoreske stadje Gard in feite populair is vanwege zijn opmerkelijke architecturale erfgoed, heeft het ook het voordeel dat het zich aan de poorten van de Cevennen en zijn grote natuurlijke ruimtes en de Gardon-vallei bevindt. Het volstaat te zeggen dat het in het hart van een prachtige natuurlijke omgeving ligt. Het is dus essentieel om groene vakanties en ontdekkingen in de Gard te combineren. Maar hoe kunt u profiteren van deze opmerkelijke troeven tijdens de vakantie?

Gewoon door te kiezen voor een openluchthotel midden in de natuur nabij Anduze! Slechts een paar minuten van Anduze, in het dorp Mialet, aan de oevers van de Gardon, ligt de 4-sterren camping Les Plans. Dankzij de bevoorrechte locatie aan de rivier is dit etablissement een genot voor vakantiegangers voeten in het water. Het is de ideale plek om met plezier te genieten van zwemmen, vissen, kanoën .... Maar bovenal ligt deze camping Anduze in de buurt van Anduze en enkele van de essentiële locaties in de Gard: de Gorges du Gardon, de Pont du Gard, de Bambouseraie de Prafrance, de Trabuc-grot, het Cordeliers Saint Jean-park du Gard en vele anderen.

Waar is Anduze?

Anduze is een stad met een rijke geschiedenis, gelegen in het departement Gard, in de regio Languedoc Roussillon. Het is gebouwd aan de kant van de rots, aan de oevers van de Gardon. Zijn reputatie werd gesmeed door aardewerk, een traditionele plaatselijke activiteit maar ook door zijn opmerkelijk bewaarde monumenten. Het herbergt met name verschillende constructies en religieuze gebouwen uit een ander tijdperk, evenals parken en tuinen van uitzonderlijke schoonheid die u kunt bezoeken. Rond Anduze ontdekt u de spectaculaire landschappen van kreupelhout, bergen, wijngaarden, kronkelend door de kakkerlakken.

En net als Anduze is het ook de toegangspoort tot de Cevennen en de Causses, het is het ideale startpunt om de Causses en hun landschappen te ontdekken, bestaande uit groene valleien, meren en rivieren, op een steenworp afstand van uw camping Anduze . Verschillende karakteristieke dorpen, die de moeite waard zijn, zijn ook te vinden aan de rand van Anduze om alleen Saint-Jean-du-Gard en Vigan te noemen. Het hele grondgebied wordt doorkruist door wandel- en fietspaden voor het grote plezier van geweldige amateurs. De activiteiten, de vrije tijd en de mogelijke ontdekkingen in Anduze en zijn omgeving kunnen alle wensen van vakanties beantwoorden. Kortom, een bezoek aan Anduze voor een klein groen uitje met uw gezin is een uitstekende keuze.

Wat te zien en te doen in Anduze?

Op vakantie in Anduze is het bezoek aan de stad natuurlijk essentieel. Neem de tijd om door de smalle straatjes te slenteren om de middeleeuwse huizen te bewonderen en maak vervolgens een rondleiding door het stadscentrum en de markt met veel winkels en ambachtslieden. Liefhebbers van kunst en geschiedenis zullen graag de protestantse tempel bezoeken, een van de grootste in Frankrijk, de klokkentoren uit 1320, de 17e-eeuwse pagodefontein, de kerk Saint Etienne, de Rue Droite, de overdekt plein, de Pezene-toren, de kade en de fonteinen.

Een bezoek aan de instelling "Kinderen van Boisset" is essentieel om de traditie van de vaas van Anduze te ontdekken. De workshops en een klein familiemuseum zijn open voor bezoekers en presenteren alle productiefasen: de aarde onttrekken, draaien, engobing, lakken en koken. In Anduze kunt u ook betoverende plaatsen ontdekken, zoals het Cordeliers-park en de bamboeplantage Prafrance. De rit met de kleine stoomtrein van de Cevennen is ook een must in Anduze.

En als sommigen de dorpen willen bezoeken, baden en koesteren op de schaduwrijke oevers van kakkerlakken en vijvers, wandelen anderen liever in het hart van het Nationaal Park Cevennen en ontdekken landschappen zoals het Cirque des Navacelles, l'Abîme van Bramabiau, Mont Aigoual en sites zoals de Trabuc-grot, Mialet, de Gorges du Tarn en de Gorges du Gardon voor geweldige avonturen. Andere sportieve activiteiten zoals kanoën, canyoning, speleologie, via ferrata, paragliding, avontuurlijke cursussen ... worden zonder beperking in deze natuurlijke bochten beoefend.

Les dernières publications "zeebootsportvissersterheijde.nl"

zeebootsportvissersterheijde.nl